Utbyte lysrör till led i Göteborg

Lagändring med förbud mot vissa lysrör är i full gång

Vi byter dina gamla lysrör och installerar nya armaturer med nya ledlysrör till framtidens standard i Göteborg med omnejd. Följ och utför gällande lagändring och minska samtidigt elförbrukningen med 50-80%. Det bestämdes att både T8-lysrören och T5-lysrören förbjuds hösten 2023. Vi har nu passerat detta datum och lagändringen är i full gång. Vi stöter på lysrör i fastigheter och industrilokaler men även i hemmet, tex. källare, tvättstuga, garage och på många andra ställen. Lysrören slukar mycket energi och genom att byta till ledbelysning ser man en besparing redan från dag 1. Beroende på vilket alternativ du väljer varierar potentialen och att välja belysning med styrsystem är det smartaste energimässigt.  Låt oss på Agitar Elservice i Göteborg med omnejd hjälpa dig ta fram det smartaste alternativet för just ditt behov och din plånbok. Tillsammans bidrar båda regelverken till att skydda miljön och folkhälsan genom att upprätthålla klimatvänlig hållbar belysning.

 

Hur skall man tänka avseende egna lysrör vid utbyte till led?


Alla måste anpassa sig till utfasningskravet av lysrör som nu trätt i kraft, och se över befintligt belysningsanläggning. Alla måste lägga fram en egen plan för utbytet till alternativ. Det betyder troligtvis att du byter armatur till modern och miljövänlig standard med ledlysrör. Det går att bygga om befintliga lysrörsarmaturer, men många tror inte inte det blir vanligt pga kostnad, garantier jämfört med att byta armatur. AGITAR Elservice hjälper dig och ger dig ett prisförslag utan extra kostnad. I många fall kommer vi även ut och tittar på din anläggning i Göteborg med 6-7 mils omnejd. För de flesta kommer det bli en lönsam affär över tid genom längre livslängd, mindre energianvändning, minskat underhåll och du som företag bidrar till en bättre miljö. Det finns bidrag att söka och självklart hjälper vi på AGITAR med att ansöka om dessa. För dig som privatperson hjälper vi dig med ROT och Grön teknik avdrag.

 

Byta t5 och t8 lysrör till led

2023 började T5-lysrör, T8-lysrör och kompaktlysrör fasas ut från marknaden.

Läs mer hos Energimyndigheten

 

Vilka är konsekvenserna av detta förbud?


RoHS för allmän belysning:

  • Förbud mot kompaktlysrör från 24 februari 2023
  • Förbud mot T5- och T8- lysrör från 24 augusti 2023
  • Förbud mot halogenlampor G9 från 1 september 2023
  • Ett antal produkter har redan fasats ut per 1 september 2021

Som du förstår är alla dessa förbud nu aktiva. Efter detta datum får man inte sätta nya ljuskällor på EU marknaden. Produkter som redan är installerade eller lagerförda får fortsatt användas/säljas. Läs mer hos Belysningsbranschen

 

0708-842440

Prisförfrågan utbyte lysrör till led lysrör / belysning

Ny kund
Återkommande kund
Ingen fil vald

" Oscar på Agitar Elservice AB hjälpte mig med diverse elarbeten den 25/10, bl a montering av två taklampor (lägenhet med 3,5 m i takhöjd i centrala Göteborg). Han var både trevlig och proffsig och det utförda arbetet blev perfekt. "

dannemannen73

" Fem stjärnor "

Martin Hallberg