Person laddar elbil med laddbox

Har du elbil i Göteborg? Kontakta oss för installation av laddbox

Har du skaffat elbil? Då är du inte ensam. När invånare i Göteborg ska köpa ny bil landar valet allt oftare på en elbil. Faktum är att under tredje kvartalet 2022 utgjorde elbilar för första gången den största försäljningskategorin i staden, och stod för hela 51% av alla nyregistrerade fordon. För att möta behoven hos de som väljer att byta till eldrift behöver det finns tillräckligt med laddstationer i Göteborg. Så hur ser egentligen situationen ut idag?

Var hittar man laddbox eller laddningsstationer i Göteborg?

En av de främsta utmaningarna med att äga en elbil är att hitta laddningsstationer, särskilt när man reser eller befinner sig någonstans där laddningsstationer är mindre vanliga. Det är också viktigt att se till att bilen har tillräckligt med laddning för resan eftersom räckvidden för elbilar kan variera beroende på faktorer som körstil, temperatur och terräng.

I Göteborg finns det dock gott om offentliga laddningsstationer tillgängliga och fler läggs till varje år för att möta den ökande efterfrågan. Både Göteborg Energi och Göteborgs Stads Parkering har installerat hundratals laddningsstationer över hela staden. Det finns även andra platser med laddningsstationer som hotell, arbetsplatser och detaljhandel/servicestationer. Totalt sett finns det cirka 1 600 offentliga laddplatser spridda över 160 laddningsstationer i staden.

Smart val - installera en laddbox hemma i Göteborg

Trots tillgången till laddningsmöjligheter i Göteborg kan det fortfarande vara besvärligt att behöva planera sin vägsträcka utifrån tillgängliga laddningsstationer. Slipp krånglet – installera en laddbox för din elbil hemma! På det sättet kan du ladda din bil när som helst på dygnet och se till att den alltid är fulladdad och redo att köras när du behöver den. Vi på Agitar Elservice finns för dig i Göteborg med omnejd, och vi hjälper dig med laddbox, från planering till installation. 

En annan fördel med att ha en laddbox hemma är att det blir betydligt billigare att ladda sin elbil jämfört med att använda offentliga laddningsstationer som tar ut en avgift, och ofta tillkommer det en parkeringsavgift på det.

Varför du bör välja en laddbox istället för eluttag

Ett vanligt eluttag är inte avsett för att ladda en elbil på grund av dess begränsade kapacitet att hantera hög belastning under längre perioder. Att ladda din elbil från ett vanligt eluttag ökar risken för överhettning och kan leda till farliga situationer såsom brand och skador på fordonet. Detta är ofta inte täckt av försäkringsbolaget, eftersom användning av ett eluttag för att ladda en elbil anses vara en otillåten användning som överskrider eluttagets säkerhetsföreskrifter.

En laddbox å andra sidan är konstruerad för att klara av den mängd ström som krävs och är därför mycket säkrare att använda. Dessutom kan laddboxen ladda din bil betydligt snabbare än ett vanligt eluttag, vilket sparar tid och gör att du slipper vänta i kylan på att din elbil ska laddas upp.

Så om du vill slippa planera din väg utifrån laddningsstationer och spara både tid och pengar så är det en god idé att installera en laddbox för din elbil hemma. Kontakta oss på Agitar Elservice för hjälp med installation och mer information om våra laddboxar.

Vanliga frågor och svar

Hur många laddningsstationer finns för elbil i Göteborg?

Det finns cirka 1 600 offentliga laddningsstationer och tjugo snabbladdningsstationer i Göteborgsområdet.

Varför ska jag installera en laddbox hemma?

En laddbox hemma gör det enklare att ladda bilen när som helst på dygnet och är billigare än att använda offentliga laddningsstationer.

Varför ska jag välja en laddbox?

En laddbox är säkrare och laddar bilen mycket snabbare än ett vanligt eluttag. Det är också oftast billigare än att ladda på laddstationer.

0
Feed

Lämna en kommentar