Elektriker i Göteborg

En elektriker i Göteborg som du kan lita på

Löser säkringen ut ibland när du kör spis och torktumlare samtidigt? Oroar du dig för att det skall hända igen och funderar på varför? Eller har du precis flyttat in i din nya lägenhet och inser att ett vägguttag inte är jordat men har ingen aning om hur man fixar det? Elektriska problem kan inte bara vara irriterande, de kan också vara direkt farliga om de inte åtgärdas på rätt sätt. Visste du att var tjugonde person i Sverige råkar ut för olyckor med elprodukter varje år och flera hundra skadas allvarligt av el i hemmen? Det finns en enkel lösning på problemet – anlita en professionell elektriker.

 

När ska man anlita en elektriker?

El är en kraftfull och farlig kraftkälla som kräver rätt kunskap och erfarenhet att hantera. Olagligt utförda elinstallationer kan leda till allvarliga skador och kan leda till att din försäkring inte gäller. Därför finns det strikta regler för vilka arbeten som en privatperson får utföra själv och vilka som måste utföras av en behörig elektriker.

Som privatperson får du göra vissa mindre elinstallationer själv utan behörighet exempelvis byta trasiga säkringar och glödlampor samt montera skarvsladdar. Du får också byta befintligt vägguttag eller strömbrytare för högst 16 A som är placerade i en egen kapsling eller dosa. Det är viktigt att du har kunskap om hur du ska göra och att du stänger av strömmen innan du börjar arbeta.

Vid förändringar i den fasta elinstallationen ska en behörig elektriker alltid anlitas. Du får inte byta ett ojordat vägguttag mot jordat, förlägga kabel i mark, byta elcentral eller installera golvvärme. Endast personer med rätt behörighet får utföra sådana arbeten.

 

Innan jag ringer

Tänk på att du kan du göra enklare felsökning hemma såsom att kontrollera om en säkring har gått och byta ut den vid behov. Du kan också kontrollera om en jordfelsbrytare har löst ut och försöka återställa den om möjligt. Om du känner dig obekväm med att arbeta med el är det alltid säkrare att anlita en professionell elektriker för att undvika farliga situationer och skada på dina elsystem.

Se till att välja ett företag som är registrerat hos Elsäkerhetsverket. Kom ihåg att elinstallationsarbeten som utförs utan rätt behörighet är olagliga och kan leda till böter och andra påföljder.

 

Med oss är det lätt att få kontakt

Med över 20 års erfarenhet av elinstallationer och elservice är vi på Agitar Elservice AB stolta över att kunna kalla oss en av de mest erfarna elfirmorna i Göteborg. Vi har en gedigen kunskap inom vårt område och kan därför garantera dig den bästa möjliga servicen. Som ett litet och familjärt företag är det viktigt för oss att värna om personlig service och kundrelationer. Eftersom vi inte tillhör någon kedja har vi friheten att ge varje kund personlig service så att vi kan ge dig det bästa resultatet.

Låt oss på Agitar Elservice AB ta hand om dina elproblem och -installationer så att du kan känna dig säker och trygg i ditt hem eller på ditt företag. Med våra erfarna och legitimerade elektriker är du garanterad den bästa möjliga servicen. Kontakta oss här!

 

Vanliga frågor och svar

Hur väljer jag en pålitlig elektriker?

En professionell elektriker har den nödvändiga utbildningen och erfarenheten för att hantera elinstallationer och elproblem på ett säkert sätt. Dessutom kan en elektriker upptäcka och åtgärda eventuella problem som du kanske inte ens visste fanns.

Vad kan en elektriker göra?

Elektriker kan erbjuda en mängd olika tjänster inom elinstallationer, felsökning och reparation av elektrisk utrustning, installation av belysning, laddstolpar för elbilar, ställverk och mycket mer.

Varför ska jag anlita en elektriker?

När du letar efter en pålitlig elektriker är det viktigt att välja någon som är licensierad och certifierad. Kolla också efter recensioner från tidigare kunder och se till att elektrikern har erfarenhet av att hantera liknande problem som du har.

0
Feed

Lämna en kommentar